30 april, 2014 kl. 9:17 av

Jesper Blomqvist var en av sveriges stora fotbollsprofiler på 90-talet.

Han tog fyra SM-guld med IFK Göteborg innan han blev proffs i AC Milan som då var regerande Champions League-mästare. 1999 vann han såväl ligan, FA-cupen och Champions League med Manchester United. Efter stora skadeproblem avslutade han karriären som spelande tränare i Hammarby 2010.

 

AVSNITTET SPONSRAS AV:
ad-ica-220ad-skandiamaklarna-220ad-helmia-220

10 Svara till “#1 Jesper Blomqvist”

 1. Charlie Lakmaker

  Jag gillade verkligen det här, under den tiden som Jesper var ute i Europa var mitt fotbollsintresse som störst och att få höra hur Roy Keane eller någon annan var, är ju det där ”göttiga” som jag annars längtar efter! Tack så mycket, väntar redan på nästa!

  • Kent Gustafsson

   Kul Charlie!
   Det är det ”göttiga” jag är intresserad av, just det man inte kan googla på eller hitta på wikipedia. Förhoppningsvis ska det också komma fram ur ett skönt avslappnat samtal mer än en klassisk intervju.
   Hoppas Lasse Granqvists tankar om Brasilien-VM i sommar kan vara lika intressanta!/Kent

 2. Henrik Olsson

  Äntligen ett program för fotbollsnördar!
  Tycker det var jättekul att få följa Jesper genom fotbollslivet. Här har du gjort en fantastisk debut, Kent. Ska ge lite feedback: Du är strålande, Kent, som låter Jesper berätta sin historia när han faktiskt gör det så bra som han gör (här ryser det i kroppen när han berättar ”göttiga” detaljer) och du styr om till nytt kapitel vid rätt läge. Något som kunde tagits med är hur träningen såg ut för Jesper som ung och om andra idrotter var aktuella. Vad tog han för beslut gällande skolan etc. Lite av den vardagsproblematik man ställs inför som ung. Ljudnivån på din röst, Kent, kunde varit något högre. Jag låter kanske här som en gnällspik (du vet hur jag är, Kent) man jag kan intyga att jag tycker det var 4,5 av 5 möjliga i din debut. Hade höga förväntningar men inte att det skulle bli så här bra. Fortsätt på detta sätt.
  /den fanatiska dribbler.se supporten Henrik Olsson

  • Kent Gustafsson

   Tack för de underbara orden, jag blir alldeles varm i kroppen av stolthet!!!

 3. Eric Johansson

  Det var intressant att lyssna på hur han hade det i alla klubbar han var med i och hur han tyckte om dom olika tränarna.
  Som Henrik sa så skulle det vara roligt att höra hur träningarna såg ut både som ung och när han blev proffs i Europa och om träningarna var annorlunda i klubbarna.
  Ser fram emot nästa avsnitt!
  /Eric 🙂

  • Kent Gustafsson

   Tack för responsen Eric, lite mer om skillnaden mellan olika länder hoppas jag kunna ta med Stefan Schwarz från VM-laget 1994 längre fram. Stefan har ju varit proffs i ett halvdussin länder och kan säkert göra en hel del jämförelser!/Kent

 4. Dennis

  Tack för ett härligt program Kent och Jesper! Jäklar va bra det blev 🙂 Ser fram emot nästa sändning.

 5. Kiruna54

  Hej Kent!
  Tack för det intressanta samtalet med Jesper. Du fick honom att prata och öppna sig väldigt naturligt. Det verkade som ni har känt varandra i evigheter. Det lät också som om han tyckte dina frågor var bra. Intressant att få insideinformation om gamla spelare och tränare. Vi ser fram emot nästa möte. Nancy funderar på att starta en skidskyttepod…
  Kent F